Jäsenmaksut


Jalkapallo on eräs edullisimmista ohjatuista harrastuksista. Alla on eritelty lyhyesti mistä harrastuksen kustannukset muodostuvat. Niitä ovat:

  • Palloliiton pelilisenssi (Peli- tai Korttelipassi)+vakuutus
  • Seuran jäsenmaksu
  • Joukkueen kausimaksut
  • Varusteet (peliasu, jalkapallokengät, säärisuojat, pallo, juomapullo)

Palloliiton pelilisenssi (Pelipassi/Korttelipassi ja vakuutusmaksu)

Palloliiton lisenssi

Pelaamiseen Palloliiton alaisissa joukkueissa tarvitaan lisenssi (pelipassi), jonka hinta riippuu siitä, sisältääkö lisenssi pelaajan vakuutuksen (kts. alla).

Vakuutus

Lisenssin lisäksi kilpailutoiminnan kattava vakuutus on pakollinen kaikille lapsille ja nuorille. Aikuisille vakuutus on pakollinen/suositeltava sarjatasosta riippuen. Voit hankkia vakuutuksen helposti lisenssin hankinnan yhteydessä Palloliitosta.

Jos lapsella on jo erillinen vakuutus joka kattaa myös jalkapallon kilpailutoiminnan, toimita todistus sellaisen vakuutuksen olemassaolosta joukkueenjohtajalle.

Voimassaoleva vakuutus on edellytys joukkueen toimintaan osallistumiselle.

Palloliiton hinnasto eri lisenssituotteille

Seuran jäsenmaksu

Palloliiton alaisissa sarjoissa pelaajan tulee kuulua johonkin Palloliittoon kuuluvaan seuraan. Seuran toiminnasta, vaikka perustuu täysin vapaaehtoisten työpanokseen – aiheutuu kustannuksia (esim. nettisivut, MyClub jne.) joita katetaan seuran jäsenmaksuilla.

Vuoden 2024 jäsenmaksut:

  • henkilöjäsenmaksu 25€
  • kannatusjäsenmaksu 20€

Jäsenmaksut laskutetaan vuosittain joulukuussa.

Kannatusjäseneksi voit liittyä ilmoittamalla tietosi seuran rahastonhoitajalle tai kenelle tahansa SauPan joukkueenjohtajalle – kannatusjäsenmaksusta saat tämän jälkeen laskun.

Pelaajien kausimaksut

Joukkueen harjoitus- ja pelitoiminnasta muodostuvia kustannuksia katetaan joukkueen kausimaksuilla. Kausimaksun määrästä päättää seuran hallitus.

  • Juniori-ikäluokat: 240€/ vuosi, joka laskutetaan 4 erässä
  • aikuisjoukkueilla ei ole varsinaista kausimaksua, vaan pelaajilta kerätään tarvittaessa 3-4 krt vuodessa 50 euron kulu, joka kattaa joukkueen harjoitus- ja pelitoiminnan kulut. Kulut riippuvat joukkueen toiminnan aktiivisuudesta.

Kausimaksut laskutetaan neljässä erässä helmi-, huhti-, elo- ja lokakuussa.

Varusteet

Seuravarusteiden hinnoista löydät lisätietoja täältä.

Pelaajalla on oltava kaikissa peli- ja harjoitustapahtumissa säärisuojat sekä alustaan sopivat jalkapallokengät.

Mukana on lisäksi hyvä olla vedellä täytetty juomapullo ja oma pallo. Jalkapallon koko riippuu pelaajan iästä: 9-vuotiaat ja nuoremmat pelaavat 3-koon pallolla, 10-13-vuotiaat 4-koon pallolla ja 14-vuotiaat sekä vanhemmat 5-koon pallolla.