TIETOJA UUDELLE PELAAJALLE

TIETOPAKETTI SAUPA:n PELAAJILLE

SauPan jäsenrekisteri ja -palvelut ovat MyClubissa – https://saukkolanpallo.myclub.fi/login

Tervetuloa harrastamaan jalkapalloa!

Olet osa maailmanlaajuista organisaatiota

FIFA Fédération Internationale de Football Association (1904 alkaen)
– MM- ja Olympiaturnaukset, maanosaliittojen mestareiden välinen Confederations Cup
– 208 jäsenjärjestöä, kuusi maanosaliittoa

UEFA Union des Associations Européennes de Football (1954 alkaen)
– EM-kisat, Mestareiden liiga
– 53 jäsenjärjestöä

SPL Suomen palloliitto (1907 alkaen)
– Maajoukkuetoiminta
– 12 alueellista piiriä: olemme Uudenmaan piirin alueella
– Kaikki pelaa –ohjelma

Seurat
– Suomessa seuroja noin 1100
– FC SauPa on jäsenenä Suomen Palloliiton Uudenmaan piirissä

Joukkue
– Omat viikottaiset harjoitukset, osallistumiset erilaisiin peleihin ja turnauksiin

*********************************************************************

SEURAN TOIMIHENKILÖT

Seuran valmentajat ja joukkueenjohtajat löydät kunkin joukkueen omalta sivulta ja hallituksen sekä seuran muiden toimihenkilöiden tiedot löytyvät täältä

MYCLUB
Tiedottamiseen SauPa:ssa käytetään MyClub -palvelua. Jokaisella joukkueella on oma MyClub-sivusto, josta löytyy tiedot joukkueen tapahtumista, treeneistä, peleistä yms. sekä jokaisen joukkueen jäsenen yhteystiedot.

HUOM! Myclub on valmentajan tärkeä työväline, käytäthän sitä ja ilmoittaudut IN/OUT aina, koska jos treeneihin on tulossa vain 1-2 pelaajaa, treenit kannattaa ehkä jopa peruuttaa tai jos paikalle on tulossa 15 innokasta jalkapalloilijaa on harjoitteet suunniteltava täysin eri tavoin kuin 5:lle pelaajalle.

PELISÄÄNNÖT
Noudatamme yhdessä seuran päivitettyjä pelisääntöjä, jotka löytyvät täältä.

VARUSTEET
Pelaajalla tulee olla harjoituksissa aina tilanteen vaatima varustus (huom. vesipullo ja pallo). Ulkotreeneihin pukeudutaan sään mukaan ja mukana on aina säärisuojat ja vesipullo. Valmentajien ohjeita pukeutumisesta tulee noudattaa.

Pelaajan iän mukaan oikean kokoinen pallo:
Koko 1, Mini- ja tekniikkapallo
Koko 3, Tytöt ja pojat 9 ikävuoteen asti.
Koko 4, tytöt ja pojat 10-13 vuotta.
Koko 5, tytöt ja pojat 14 ikävuodesta eteenpäin

Varustetilauksista muodostetaan kunkin joukkueen Myclubiin säännöllisesti tapahtuma, jossa on toimintaohjeet. Lisätietoja nettisivuilta SEURAVAATTEET –otsikon alta

JÄSENMAKSU, KAUSIMAKSU
Vuosittain joulukuussa laskutetaan SauPan jäsenmaksu.  Kausimaksu laskutetaan 3x vuodessa (tammi-touko-elokuussa). Jos pelaaja on syystä tai toisesta tauolla, ilmoita siitä aina joukkueenjohtajalle.
Maksujen määrät löytyvät tämän linkin takaa
Harjoituksissa voi käydä tutustumassa lajin useamman kerran (2-3x) ilman sitoutumista. Jäsenmaksu, kausimaksu, pelipassi ja tarvittaessa vakuutus laskutetaan, jos harrastusta näiden kertojen jälkeen jatkaa.

PELIPASSI/KORTTELIPASSI JA –VAKUUTUS
Pelaajalla on oltava voimassa Palloliiton pelipassi tai korttelipassi sekä joko oma henkilökohtainen kilpaurheilun kattava vakuutus tai Palloliiton pelipassin kanssa ostettu vakuutus.

HUOMIOITAVAA! Jos pelaajalla ei ole omaa vakuutusta, SPL:n vakuutus on voimassa vasta, kun pelipassilasku on maksettu!

Vakuutusturvan voi ostaa pelipassin oston yhteydessä tai pelipassin oston jälkeen Palloliiton Pelipaikka-järjestelmässä.

Jos huoltaja on ilmoittanut pelaajalla olevan oman henkilökohtaisen tapaturmavakuutuksen, joka kattaa kilpaurheilun ja siitä on toimitettu todistus, seuran ottamaa vakuutusta ei tarvita. Toimita todistus joukkueenjohtajalle seuran jäseneksi liityttäessä ja jatkossa sähköpostilla vuosittain joulukuun alkuun mennessä.

VAHINGON SATTUESSA
Ohjeet vahingon sattuessa Pelipassivakuutetuille pelaajille

PELAAJANA LUPAAN

 • Odotan omaa vuoroani jonossa, en etuile enkä hoputa toista. Jokainen saa tehdä oman suorituksensa rauhassa.
 • Huolehdin itse pallosta ja juomapullostani sekä muista varusteista. Autan pyydettäessä siivoamaan kentältä treenitarvikkeita.
 • En herkuttele treeneissä, juomana pullossa on aina vettä ja en kanna herkkuja kentälle.
 • Pidän hauskaa, kun pelaan SauPa -joukkueen jäsenenä. Tulen iloisella mielellä treeneihin enkä kiukuttele turhaan kentällä.

*********************************************************************

Huoltaja tervetuloa seuraan

   • Tule sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta et tarvitse – kiinnostus lasten tekemistä kohtaan riittää
   • Jokaiselle löytyy sopiva tehtävä seuran/joukkueen toiminnassa
   • Tuethan lapsen ja nuoren uutta harrastusta:
   • Anna lapsen yrittää, oppia ja erehtyä,
   • Hyväksy lapsi tuloksista riippumatta,
   • Noudata sovittuja pelisääntöjä,
   • Anna valmentajille työrauha,
   • Etsi hyviä asioita lapsissa/joukkueessa ja heidän suorituksissaan, kerro niistä,
   • Puhu positiivisesti, kannusta, kiitä ja kehu lasta/joukkuetta,
   • Huolehdi lapsen riittävästä unesta ja levosta.

Vanhempana toimithan näin

   1. Harjoituksiin ja peleihin ilmoittaudutaan MyClub:issa ja niihin tullaan ajoissa paikalle, oikeissa varusteissa. Oikeisiin varusteisiin kuuluu peliasu, säärisuojat, juomapullo ja oma jalkapallo.
   2. Jalkapallo on joukkuelaji, myös vanhempien osalta, jotta joukkue voi toimia tarvitaan myös vanhempia joukkuetta auttaviin toimiin – kysy valmentajalta/JoJo:lta mitä voisit tehdä.
   3. Vanhempien tehtävä on kuljettaa, kustantaa ja kannustaa. Huolehdimme tarvittaessa myös toistemme lapsista, jos lapsen oma vanhempi on joukkueen muissa tehtävissä tai ei ole paikalla.
   4. Joukkueessa tuetaan terveellisiä elämäntapoja ja rehtiä käytöstä, niin pelaajien kuin vanhempien keskuudessa. Kaikkia kohtaan käyttäydytään kunnioittavasti ja reilusti. Urheilujuomana on vesi. Kiroilu, tupakka, päihteet ja herkut eivät kuulu kentän laidalle.
   5. Valmentajat vastaavat valmentamisesta ja peluuttamisesta. Peluuttaminen tehdään Palloliiton sääntöjen mukaan. Annathan palautetta asiallisesti. Kaikenlainen palkitseminen (verbaalinen, viirien jako jne.) tapahtuu valmentajien parhaan näkemyksen perusteella.
   6. Valmentajien tehtävä on tukea, opettaa ja auttaa pelaajia kehittymään, luomalla soveltuvat tilaisuudet ja työrauha. Keskustelkaa kotona, jos pelaaja ei halua osallistua treeneihin ja laittakaa harrastus tarvittaessa tauolle, jalkapallon pitää olla kivaa!
   7. Seurassa on nollatoleranssi toisten pelaajien arvosteluun, kiusaamiseen tai nimittelyyn. Jos sääntöä rikotaan asia käydään yhdessä keskustellen läpi (pelaaja, vanhemmat, joukkueenjohtaja ja valmentaja)
   8. Kaikki liikkuminen on hyväksi, säännöllinen harrastus auttaa liikunnallisen elämäntavan muodostamisessa ja seurassa kannustamme kaikkeen liikuntaan.