Ohjeet jalkapallotoimintaan 1.6.2020 alkaen

FC Saukkolan Pallo ry:n ohjattu jalkapallotoiminta

Kuten aiemmin ilmoitimme, jalkapallotoiminta käynnistyy jälleen 1.6.2020 alkaen.
Voidaksemme toimia turvallisesti, tulee meidän kaikkien kuitenkin tarkoin noudattaa annettuja ohjeita.

Alla on kerrottu sekä Palloliiton että SauPan ohjeistukset.

On tärkeää, että jokainen pelaaja ja huoltaja käy ne huolella läpi.

Ohjeistuksia noudatetaan 1.6. lähtien ja niillä jatketaan toistaiseksi, ellei muuta ilmoiteta.

PALLOLIITTO:

1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista.
6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.
7. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt).
8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
10. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
11. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.
13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
15. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
16. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
17. Jos epäilet covid-19 -tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus4.

Lisäksi noudatetaan FC SAUKKOLAN PALLO RY:n ohjeita:

1. Ohjatut harjoitteluryhmät voivat olla maksimissaan 50 henkilöä valmentajineen. Tämä koskee koko ulkoharjoittelukenttää yhteensä (Jos kentällä on 2 joukkuetta yhtäaikaa, harjoitteluryhmien koot voi olla max. 25+25, 20+30, 15+35 jne.)
2. Kenttäalueelle (juoksurata + nurmikenttä) saavat mennä vain pelaajat ja joukkueen toimihenkilöt, kuitenkin noudattaen max. 50 hengen periaatetta. Pelaajien huoltajien ja muiden katsojien tulee pysytellä aina em. kenttäalueen ulkopuolella turvavälejä noudattaen. Sallittu alue näkyy liitetiedoston kartassa.
3. Harjoitusaikaa kentällä lyhennetään 5 minuuttia vuoron molemmista päistä. Tällöin vuorojen väliin jää aina 10 minuutin vaihtoaika.
4. Harjoitukseen valmistautuva joukkue kokoontuu huoltorakennuksen eteen ennen vuoroaan. Nurmialueen tulee olla tyhjä ja lopettaneen joukkueen pelaajien siirtynyt juoksuradan joenpuoleiselle osuudelle, ennenkuin seuraava joukkue siirtyy yhdessä kulkuportista alueelle. Uusien pelaajien siirryttyä nurmelle juoksuradan etusuoran puoleiselta osuudelta, lopettanut joukkue poistuu portin kautta parkkialueelle.
5.Palloliiton ohjeista poiketen käytössä on seuran hankkimaa käsidesiä (ei siis tarvitse omaa)
6. Huoltorakennuksen pukukopit eivät ole käytössä. Huoltorakennuksen eteisen WC-tiloja voi kuitenkin käyttää tarvittaessa.
7. Peleihin tulee erikseen omat ohjeet.

Kaikesta huolimatta riemukasta jalkapallokesää 2020 kaikille pelaajille!

Ystävällisin terveisin
FC Saukkolan Pallo ry/Sanna Lindholm

Liite: FC_Saukkolan_Pallo_ry_ohjattu_jalkapallotoiminta_1.6.2020_alkaen.pdf (500 kB)